Hej blivande student!

Kul att just du har hittat hit till oss på X-sektionen!

När man studerar X-programmet på Uppsala universitet är man automatiskt en del av X-sektionen. Vi är alltså alla blivande civilingenjörer inom molekylär bioteknik! X-sektionen är en del av Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår, det är de som bland annat arrangerar den omtalade forsränningen! Om du vill veta mer om kåren kan du kika in på www.utn.se.

Har du precis blivit antagen till hösten?

Grattis! Du kommer få fem fantastiska år i en äkta studentstad! Här kommer lite användbara tips:

Bostad

Det kan vara bra att ställa sig i bostadskö så fort som möjligt. Det kan man bland annat göra på Uppsala Bostadsförmedling. Andra hemsidor för sök av boende är:

Det går även att få bostad hos de 13 nationer som finns i Uppsala. För att söka boende genom nation behöver man bli medlem. Det kan man bli på www.uppsalastudent.com eller under nationens inskrivningstider. Du kan bli medlem i hur många nationer du vill men behöver endast vara med i en för att komma in på de olika nationerna och ta del av deras aktiviteter.

Cykel

Förutom boende kan det även vara bra att ha en cykel när studietiden börjar. I Uppsala är det nära till det mesta och 2018 blev Uppsala utsedda till Sveriges bästa cykelstad av Cykelfrämjandet!

Kurslitteratur

Du kanske känner dig stressad över var det går att hitta billig studentlitteratur. Då kan vi lugna dig med att många äldre kursare säljer sina gamla böcker i Facebook-gruppen XboX för överkomliga priser.