Användbara länkar

Uppdaterad: 3 mars, 2021

Här kan du hitta etta antal länkar till sidor som kan vara användbara. Flera av dessa är Facebooksidor som används som informationskanaler, så gå med i grupperna och gilla sidorna för att få uppdateringar om vad som är på gång!

Facebook

X-sektionen - X-sektionens Facebooksida. Gilla den och slå på aviseringar för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på sektionen!

Molekylär bioteknik, Uppsala - En Facebookgrupp för alla som läser civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik. Används av styrelsen som en ytterligare informationskanal.

XboX - En Facebookgrupp där man kan köpa och sälja kurslitteratur som läses av X:are.

X-sektionens idrottsutskott - En Facebookgrupp för alla X:are som vill delta i de idrottsevenemang som anordnas.

BTS - bioteknikstudenterna - En Facebooksida som uppdateras av BTS styrelse, som består av kemi- och bioteknikstudenter från Uppsala universitet, Chalmers, KTH, Linköpings universitet, Umeå universitet och Lunds tekniska högskola. Följ den för att bli uppdaterade om Bioteknikdagarna (BTD) och samarbeten mellan bioteknikprogram i olika lärosäten.

Instagram

xsektionen - X-sektionens instagram.

Övrigt

iGEM - iGEM står för international Genetically Engineered Machines och är en internationell tävling i syntetisk biologi där studenter får bilda lag och ta fram och utföra ett projekt tillsammans. Projektet är främst studentdrivet, planering utförs under våren och den praktiska delen utförs under sommaren. Under hösten sammanställs alla resultat och laget får presentera dessa på en vetenskapskonferens i Boston där man träffar alla lag från andra länder. Lagen kan bestå av studenter från olika program och årskurser. iGEM har en förening i Uppsala och på deras hemsida kan man läsa mer om vad tävlingen handlar om samt vad tidigare års lag har arbetat med!

Gamla tentor - Ett Google doc med gamla tentor från kurser som X:are har läst.

Integritetspolicy - SFINX:s integritetspolicy.

SFINX stadgar 2020-11-24 - Senaste stadganden, om ni vill få tillgång till tidigare stadgarder kontakta oss.

Postbeskrivningar - En beskrivning av alla poster inom SFINX.