Blivande Student

Uppdaterad: 21 november, 2018

Hej blivande student!

Kul att just du har hittat hit till oss på X-sektionen!

När man studerar X-programmet på Uppsala universitet är man automatiskt en del av X-sektionen. Vi är alltså alla blivande civilingenjörer i molekylär bioteknik! X-sektionen är en del av Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår, och det är de som bland annat arrangerar den omtalade forsränningen! Om du vill veta mer om kåren kan du kika in på www.utn.se.

Om du precis blivit antagen till hösten?

Grattis! Du kommer få fem, fantastiska år i en äkta studentstad! Här kommer lite användbara tips:

Det kan vara bra att ställa sig i bostadskö så fort som möjligt.

Det går även att få bostad hos de 13 nationer som finns i Uppsala. För att söka boende genom nation behöver man bli medlem. Det kan man bli på www.uppsalastudent.se eller under nationens inskrivningstider. Du kan bli medlem i hur många nationer du vill men behöver endast vara med i en för att komma in på de olika nationerna och ta del av deras aktiviteter.

Förutom boende kan det även vara bra att ha en cykel när studietiden börjar. I Uppsala är det nära till det mest och blev 2018 utsedda till Sveriges bästa cykelstad av Cykelfrämjandet, vilket märks!

Du kanske känner dig stressad över studentlitteratur men då kan vi lugna dig med att många äldre kursare säljer sina gamla böcker i facebook-gruppen XboX.

Hoppas detta var till hjälp och att vi ses i korridorerna i höst!

 

Väl mött!

X-sektionens styrelse